Cast material


Tiskajte drobne detajle za ulivanje.

Cast material izgoreva brez pepela ali drugih ostankov in zajame natančne, ostre detajle in gladke površine. Oblikovalec gre lahko takoj s 3D modela na direktno ulivanje.

Naročite sedaj


Poglejte, kako oblikovalci nakita uporabljajo 3D tiskalnik

“Kot pionir 3D tiska je Formlabs popolni partner, ki vam pomaga zrasti na tem področju. Na področju tehnologije 3D tiska nakita je Formlabs vodilna znamka.”

— Scott Petrillo, Vice President of Sales

Natančno postavljanje detajlov

Postavitev detajlov za vsajanje dragih kamnov je natančna in zanesljiva.

Gladka površina

Natančna postavitev nivojev tiska predstavlja manjšo porabo dragih kovin za obdelavo.

Natančni detajli

Ustvarite zavidljive filigranske in organske oblike z odličnimi detajli.

Nastavitev za natančno tiskanje drobnih detajlov, optimizirana za nakit

Natančnost pozicije prostorov za drage kamne

Ta graf prikazuje primerjavo skeniranega natisnjenega kosa in 3D modela. Barve prikazujejo količino odstopanja. Kar je v zeleni barvi pomeni da sovpada z manj kot 0,1 mm odstopanja. Presenetljivo nizka deviacija mer je bila dosežena z nastavitvijo za natančne detajle s kakovostjo 0,05 mm.

Testirano za čisto izgorevanje

Brez pepela. Brez ostankov.

Plan izgorevanja

Smola za ulivanje preverjeno pusti minimalno količino pepela ko izgori in tako za sabo pusti čist prazen volumen v kalupu. Sodelujte s priporočenimi hišami za vlivanje ali uporabite preverjene postopke žganja za prehod iz 3D modela na kovino s čim manj testiranja. Preberite dokument o procesu izgorevanja.

OPOMBA

Za doseganje želene trdnosti smole za ulivanje, se ta mora naknadno utrjevati 120 minut z UV žarki (405nm) pri temperaturi 45°C.

Ravnanje in varnost

Naši materiali so bili zasnovani tako, da so kar se da varni, vendar je priporočljivo podobno ravnanje, kot s čistili in lepili. Ne vsebujejo hlapljivih raztopin, zato ni potrebe po posebnem prezračevalnem sistemu, odsvetujemo pa stik s kožo.

Za več informacij o ravnanju z materiali, si prenesite varnostni list ali poizvedite več o vzdrževanju materialov na spletu.