Eksperimentalne aplikacije za Formlabs tiskalnike

Form X je Formlabs stran eksperimentalnega produkta. Form X kaže inovativna orodja, materiale in pristope za napredne uporabnike, ki si želijo odkriti meje mogočega z namizno stereolitografijo (SLA).

Form X vsebuje Keramična smola in OpenFL , program za prilagoditev Form1+ tiskalnika. Projekti so še v razvoju.

Drugi eksperimentalni projekti uporabnikov se nahajajo v kategoriji Eksperimentalni projektih na Formlabs forumu.

Keramična smola

Keramična smola je prvi Form X material. Ta eksperimentalni material izdela utrjene kose z izstopajočo estetskostjo, ki daje občutek in izgled keramike.

Vas zanima uporaba Keramične smole? Stopite v stik z nami.


Povpraševanje po Keramični smoli

Lastnosti materiala

Trenutna formula za Keramično smolo je prilagojena za zanesljive in natančne kose, ter je mešanica razpršenih mikrodelcev keramike in fotopolimerne smole. Kosi natisnjeni s Keramično smolo dajejo občutek in izgled nežgane keramike.


Prenesite si vodič za uporabo Keramične smole

Uporaba keramične smole

Uspešno tiskanje s Keramično smolo zahteva nekaj več previdnosti, kot na primer uporaba zaščitnega filma za površine tiska iz poliestra, pretresanje kartuše in upoštevanje različnih oblikovnih parametrov.

Če želite vaše kose žgati, boste morali preračunati različne skrčke in imeti peč z možnostjo nastavitve postopka žganja.

OpenFL: program za prilagoditev Form 1+

OpenFL je program, ki uporabnikom ponudi dostop do Form 1+ API. To dovoli Form 1+ tiskalniku uporabo materialov tretjih oseb in omogoči nestandardno uporabo, kot je vstavljanje predmetov med tiskom, izdelovanje litofanov ali jedkanje tiskanih vezij.


Poglej na GitHub
Preberi več na forumu

OpenFL vodič

Prenesite vodič, da bi izvedeli več o OpenFL.


Prenesi vodič